Un segon retard en el pagament del lloguer justificarà el desnonament


El Tribunal Suprem ha desvetllat els dubtes existents fins ara a través d'una sentència que marca el camí en un dels temes més conflictius de les relacions entre propietari i llogater. Així, a partir d'ara, si s'estipula en el contracte que els pagaments del lloguer són el dia 5 de cada mes, serà preceptiu fer-ho aquest dia. Si no és així, serà considerat una causa de desnonament a partir del segon retard.


Una sentència favorable en recurs de cassació davant del Tribunal Suprem per Affirma Abogados & Consultores considera que un retard en fer efectiu el lloguer després que l'inquilí hagi estat demandat prèviament, i malgrat que aleshores pagui la mesada amb retard, serà causa de desnonament, sempre i quan el contracte fixi un termini màxim de pagament.

El que fa diferent aquesta sentència és que aquest segon retard no permetrà anul.lar el desnonament pel que posa contra les cordes al llogater que no compleix amb les dates estipulades en el contracte.

Així la sentència resol una qüestió en la que es creuaven diferents interpretacions i aquesta, segons Cincodias, ja és la segona sentència del Tribunal Suprem en aquest sentit.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article