La Creu Roja repartirà 10.000 Kits d'ajut social


La Creu Roja distribuirà a partir de setembre 10.000 kits d'ajut social que contindran productes d'alimentació, d'higiene i destinats a l'escola. Aquesta iniciativa ha estat presa per atendre la demanda d'un nou perfil d'usuari que ha demanat els ajuts socials arrels de la conjuntura de crisi. L'augment de risc social, la vulnerabilitat i els problemes familiars per a fer efectiu el pagament de lloguers i hipoteques han fet que l'entitat modifiqui els pressupostos per adaptar-los a les noves necessitats.

Segons Josep Marquès, president de Creu Roja Catalunya, aquesta és la primera fase d'un projecte que té prevista una inversió de 400.000 euros però que encara queda perfilar de quina manera s'invertiran, sempre en funció de l'evolució que tingui el context de crisi. Aquests ajuts anunciats avui poden ser continuats segons el perfil de l'usuari.

Per accedir a aquests ajuts cal anar abans als serveis socials ja que formen part d'un pla complementari al suport de l'administració.

Duran el 2008, Creu Roja ha atès més 800.000 persones a Catalunya, un 9,7% més que el 2007. La previsió de demanda d'ajut es preveu que augmenti fins un 20% en el decurs d'aquest any ja que l'entitat esta detectant els primers símptomes de la crisi però, si no canvia la situació, preveu un increment de demanda d'ajut a mesura finalitzin les prestacions d'atur.

Malgrat la crisi els socis de Creu Roja han augmentat i ja són 175.830 a Catalunya i també el nombre de voluntaris que col.laboren que ara ja són més de 15.000.
Quant als ingressos de l'entitat provenen en un 26% de les aportacions dels socis o activitats com el sorteig de l'or, un altre 27% ve de subvencions i el 47% de la prestació de serveis.





Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article