Un estudi de la UE revela que assolir el 20% d'energia renovable pot crear 2,8 milions de llocs de treball


L'objectiu de la Comissió Europea d'arribar al 20% d'energies renovables l'any 2020 pot arribar a crear 2,8 milions de llocs de treball en el sector i generar un valor afegit de prop de l'1,1% del PIB, segons un estudi elaborat per la mateixa CE sobre l'impacte de les polítiques d'energies alternatives en el creixement de l'ocupació.

Andris Piebalgs, comissari d'Energia, assegura que aquestes conclusions mostren que els beneficis de les renovables en termes de seguretat de subministrament i de lluita contra el canvi climàtic són, alhora, valorables en termes de millora de la conjuntura econòmica.

L'any 2005, el sector de les energies renovables va ocupar 1,4 milions de persones i va generar un valor afegit de 58.000 milions d'euros. 

L'estudi destaca que es necessiten polítiques més decidides per a obtenir els màxims beneficis econòmics de l'energia renovable. Tecnologies més innovadores com la fotovoltaica, eòlica marina, solar tèrmica i l'electricitat o els biocarburants de segona generació requereixen més suport financer a curt termini, però són precisament la clau perquè la UE sigui més competitiva en el mercat global.

En aquest enllaç podeu accedir a l'estudi presentat aquest abril

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article