Obert el termini per als ajuts al lloguer d'habitatge

Es calcula que les subvencions arribaran a 28.000 llars


El govern català ha ampliat l'import de la convocatòria de subvencions per ajudar a pagar el lloguer a persones amb ingressos molt baixos, de manera que l'increment de la partida significarà un 51% més que al 2008.

Els ajuts al lloguer d'habitatge van dirigits a famílies amb ingressos 2,5 vegades per sota de l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM) a pagar la renda dels seus habitatges, sempre que aquest cost els suposi un esforç superior al 30% dels seus ingressos. També poden accedir a aquesta subvenció els qui tinguin uns ingressos una vegada per sota de l'IPREM, sempre i quan el cost del lloguer els suposi un esforç superior al 20% dels seus ingressos. Els ingressos de cada llar es calculen en funció del municipi de residència i dels membres de la unitat familiar (tinguin o no relació de parentiu).

Enguany doncs, el Govern ha ampliat fins als 59 milions d'euros els ajuts al lloguer per a persones amb risc d'exclusió social, un ajut que es calcula que arribarà a 28.000 llars.

Poden optar a les subvencions les persones que es trobin en les circumstàncies següents:

Majors de 65 anys i titulars de contractes de lloguer amb pròrroga forçosa.
Llogaters d'habitatges administrats per la Generalitat de Catalunya a través d'Adigsa, per administracions o empreses públiques d'àmbit local, o per entitats sense ànim de lucre.
Titulars d'un contracte de lloguer obtingut o supervisat a través de les borses integrades en la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social.
Joves de fins a 35 anys d'edat amb ingressos anuals mínims de 5.500 euros, que hagin signat un contracte de lloguer o l'hagin fet supervisar a través de borses joves d'habitatge. Els joves d'entre 22 i 30 anys poden optar per aquests ajuts o pels de la renda bàsica d'emancipació.

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 30 de juny. 

L'ajut mensual al lloguer pot arribar als 240 euros. L'any 2008, l'ajut mitjà mensual va ser de 175,8 euros.

Més informació: Nota Govern
                              Departament Medi Ambient i Habitatge

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article