Roba Amiga estudia canviar el disseny dels contenidors per evitar robatoris


Els 60 contenidors de Roba Amiga que té la Fundació Formació i Treball pels carrers de Tarragona són objecte de continus robatoris. Els lladres aprofiten les obertures per colar-se al seu interior i extreure'n la roba. Per l'obertura del contenidor només hi passa alguna persona molt prima o un nen, però amb l'intent d'accedir al seu interior sovint es malmeten i s'han de retirar.

Josep Maria Elvira, responsable del servei a la Fundació, explica al Diari de Tarragona que els robatoris de roba són el preu que han de pagar i que l'entitat tracta de minimitzar els danys amb un servei més continuat de retirada de roba i esta estudiant un nou disseny per a impedir els furts.

La Fundació Formació i Treball gestiona al voltant de 1.200 contenidors de captació de roba usada a tot Catalunya. En els darrers 6 mesos ha recollit 130 tones de roba de segona mà, només a Tarragona.

La regidora de Medi Ambient de la ciutat, Carme Crespo, explica el fenomen perquè ara el preu que es paga pel cartró és molt baix "abans s'emportaven el cartró i ara la roba dels contenidors". Crespo reconeix que l'acció de Roba Amiga és una qüestió social positiva i val la pena mantenir-la a pesar d'aquests furts. "És major el benefici que el perjudici" conclou. La roba que es recull a Tarragona passa a engruixir l'estoc de les botigues solidàries de Barcelona.

Font: Diari de Tarragona

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article