Dos dies de vaga a Renfe

Renfe garanteix fins al 75% de serveis habituals en hora punta, la resta del dia només la meitat


Els treballadors de Renfe Operadora d'arreu de l'Estat comencen una vaga de dos dies, que s'inicia a les 00 hores d'aquest dimarts 9 de juny i acabarà a les 24 hores del dimecres, 10 de juny.

A Barcelona, els treballadors es concentraran el dimarts a les 11 hores, a l'Estació de Sants. La plantilla reivindica que quan es traspassi el servei de Rodalies Renfe de l'Estat a la Generalitat, aquest servei no se segregui i continui gestionat per Renfe Operadora. Actualment a Catalunya hi ha uns 3.000 treballadors  contractats per Renfe Operadora.

Renfe garanteix fins al 75% de tots els seus serveis habituals en hora punta davant de la vaga convocada per tots els sindicats del seu comitè d'empresa, segons ha informat avui la companyia ferroviària.

Amb la convocatòria, els sindicats de l'operadora (CCOO, UGT, Demaf, Sindicat Ferroviari i CGT) pretenen mostrar el seu rebuig a un dels punts de l'acord tancat entre el Govern i la Generalitat de Catalunya sobre el traspàs del servei de Rodalies de Barcelona.

Es tracta del punt que indica que abans que es conclogui el 2011 Renfe i el Govern català no arriben a un acord perquè l'operadora segueixi prestant el servei de Rodalies, els actius i el personal de la companyia es traspassaran el 2012 a la Generalitat.

Pels representants dels treballadors de Renfe, aquesta mesura afectaria "la viabilitat de l'empresa, els llocs de treball i el model ferroviari".

Per la seva banda Renfe ha assegurat que entre les 6 i les 9 del matí, entre les 14 i les 16 hores i entre les 18:30 i les 20:30 funcionaran un 75% del servei a tots els nuclis de Rodalies. En la resta del dia els serveis funcionaran entre un 50% i un 60%.

La llarga distància i Alta Velocitat mantindrà un 73% del servei mentre que els combois de mitja distància circularan en un percentatge del 65%, segons un comunicat de Renfe.

Per més informació sobre serveis mínims cal trucar al 902 24 02 02  o consultar a la web www.renfe.com (secció Última Hora).



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article