Microsoft prepara un antivirus gratuït

Es dirà Morro i es llançarà a finals d'any


Microsoft el fabricant de sistemes operatius més utilitzats del món esta provant una primera versió d'un antivirus gratuït entre els seus treballadors abans de posar-lo al mercat gratuïtament, el que  ha fet caure ja les accions de companyies d'antivirus com Symantec Corp i McAfee Inc.

La pràctica totalitat de virus per ordinador que existeixen es creen per atacar els sistemes de Microsoft i les companyies que dissenyen els antivirus han trobat un gran negoci en oferir protecció que s'ha d'anar actualitzant cada sis mesos o cada any i que representa un sobre cost per l'usuari d'entre 30 i 80 euros anuals. 

Aquesta problemàtica no afecta de moment als usuaris d'altres sistemes operatius basats en Unix com Linux o OSX d'Apple, que no han de gastar ni un cèntim en programes de protecció perquè o bé n'hi ha de gratuïts, o bé no hi ha cap risc en l'ús d'aquests programaris.

Microsoft fa tres anys va entrar en aquest mercat amb Live OneCare, que va resultar ser un fracàs comercial. El nou antivirus de la companyia amb seu a Seatle es dirà Morro i ha d'estar al mercat abans de finals de 2009.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article