Marquès de Gelida Claror 2006, el primer cava gran reserva produït per l'agricultura biodinàmica, es va presentar aquesta setmana a la seu del Col.legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya. Vins el Cep, que ha invertit moltes energies en el projecte, ha elaborat aquest cava Brut Nature de 30 mesos de criança amb un coupage de 35% de Macabeu, 45% de xarel.lo i un 20% de parellada. El raïm utilitzat prové de cinc hectàrees de vinya pròpia a la que s'han aplicat els principis de la biodinàmica.
Aquest cava es llançarà al mercat a partir de setembre a uns 20 euros l'ampolla.L'Agricultura Biodinàmica treballa la producció de la terra a través de mètodes naturals. Desenvolupa sistemes específics de producció d'adobs i també de control de plagues, sempre evitant els productes químics. Una de les seves premises és vetllar per l'equilibri de l'ecosistema i la recuperació bacteriana del sòl a més de tenir en compte les forces de la natura, com les fases de la lluna, durant tot el cicle.
Enllaç: Vins El Cep
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari