No n'hi ha prou amb els estimuls fiscals per a sortir de la crisi, segons l'informe 2009 de finances públiques


Cal una estratègia creïble per a sortir de la crisi, segons l'informe de finances públiques que ha donat a conèixer avui la Comissió Europea. L'augment del deute públic i dels compromisos adquirits pels governs per recolzar el sector financer, al costat de les previsions d'augment de la despesa degut a l'envelliment de la població i l'alentiment del potencial de creixement econòmic desperta preocupacions sobre la sostenibilitat de les finances públiques.

L'informe 2009 que avui ha presentat la Comissió Europea mostra la necessitat de recuperar la confiança del consumidor, d'empreses i mercats financers. Per això, assenyala, cal preveure una estratègia que els marcs de la política fiscal, reformi les despeses que tenen a veure amb l'envelliment de la població i defineixi les mesures de sanejament necessàries un cop la recuperació s'hagi consolidat.

El comissari europeu d'Afers Econòmics, Joaquín Alumnia, ha declarat en l'acte de presentació que "les experiències del passat ens ofereixen lliçons molt útils sobre com es poden contenir els costos fiscals de les crisis bancàries i com es pot facilitar el retorn a unes finances públiques sanejades. L'efectivitat de la política d'estímuls fiscals a curt termini depèn essencialment d'un compromís creïble per eliminar aquests estímuls quan la recuperació està ben establerta. Un marc fort de regulació fiscal, específicament pel que fa a les normes fiscals estatals, són elements d'èxit", segons Almunia.

Enllaç: Informe 2009 sobre les finances públiques

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article