El govern català retalla el pressupost en 900 milions


El Govern va aprovar en la sessió d'ahir dimarts un pla d'ajust pressupostari que reduirà la despesa de la Generalitat en 900 milions. El pla ha estat dissenyat per a afrontar la caiguda dels ingressos i reduir l'impacte de la crisi en les finances públiques. La reducció de despesa no contempla la reducció de plantilla del govern català però si una contenció de les noves contractacions. La reducció de despesa estarà repartida entre tots els Departaments exceptuant les partides que tenen a veure amb serveis socials bàsics i àmbits estratègics, com és el cas del pressupost de l'ICS i de l'ICASS, les prestacions convencionals que abona el departament d'Acció Socials i Ciutadania, els fons destinats a recerca i els de Cooperació Local o el finançament de les Universitats Públiques.

Ara queda pendent que cada Conselleria indiqui les partides que seran afectades per l'ajust i que seran retingudes de manera immediata.

Quant a la plantilla de treballadors de la Generalitat passarà per una reducció de places vacants, al voltant del 3% de les que figuren en cada departament. No seran inclosos en aquestes mesures els col.lectius de treballadors que tenen a veure amb la prestació de serveis socials essencials com són els mestres, els mossos, els metges o els bombers. No s'incrementarà el nombre d’alts càrrecs ni el seu rang, així com el d’òrgans actius i el d’unitats laborals.

En cap cas es planteja el Govern l’acomiadament de treballadors de l’administració catalana, però amb aquesta actuació pretén millorar l’eficàcia i l’eficiència dels seus serveis. El foment de l'administració electrònica, posem per cas, a més de la revisió de les càrregues administratives de cada servei pot generar un estalvi de 50 milions d'euros.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article