La Generalitat avançarà el pagament anual de 30.000 factures a través del "confirming"

La mesura vol afavorir l'augment de liquiditat de les pimec


La Generalitat vol aminorar els problemes de liquiditat de les petites i mitjanes empreses del país agilitzant els pagaments que té pendents. Així ha anunciat que posa en marxa una línia de descomptes comercials de 615 milions d’euros perquè els seus proveïdors puguin avançar el cobrament de les factures emeses. Aquest producte financer conegut per "confirming" possibilitarà que s'avanci el pagament anual de 30.000 factures als proveïdors.

Gràcies als acords de l'administració catalana amb sis entitats: BBVA, Santander, "La Caixa", Banc Sabadell, Caixa de Catalunya i Banesto que s'han adherit a la iniciativa, les pimec que treballen amb la Generalitat podran cobrar de manera avançada l'import de la factura i el cost financer associat a aquesta operació serà un 30% més barat que el que predomina en el mercat.

Amb aquesta mesura, la Generalitat podrà avançar el pagament de factures a més de 2.500 proveïdors, especialment a aquells que treballen per a l’administració catalana de forma recurrent. Segons una nota del Departament d'Economia i Finances, en l’actual context de dificultats de finançament, els confirmings resulten especialment avantatjosos per a les empreses. D’una banda, els permeten accedir a línies de finançament del seu circulant de forma automàtica; de l’altra, obtenen recursos a un preu inferior al de mercat gràcies a l’elevat volum d’operacions que gestiona la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article