Els consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) presenta el proper 6 de juliol l'edició "La prevenció de residus municipals a Catalunya. Del repte a la pràctica: instruments metodològics, reguladors i econòmics". Un document que pretén ser una guia per als governs municipals que estiguin disposats d'una vegada per totes a afrontar el repte de reduir els residus que genera el dia a dia de cada municipi. L'acte comptarà amb la col.laboració de Mercè Girona, presidenta de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.
La iniciativa esta en la línia amb el cicle de diàlegs per a la prevenció de residus que porta a cap la Fundació, per tercer any consecutiu. El Cicle de Debats-Eines per a la Prevenció de Residus, se centra enguany en la prevenció dels envasos d'un sol ús a partir de les experiències pràctiques de municipis, comerços, agents econòmics i entitats, la presentació de dades concretes de generació d'envasos a Catalunya i, especialment, de les mesures que es poden introduir per reduir-ne el seu impacte i generació.
La Fundació nascuda l'any 2005, és impulsada per entitats ecologistes i cíviques, les administracions i també compta amb representació del món empresarial. El seu objectiu és frenar el consum irresponsable de recursos i energia derivats d'un model que consideren totalment insostenible. La Fundació proposa mecanismes i accions que les administracions poden desplegar, amb mesures i objectius concrets de reducció de residus, implantació d’energies renovables i sostenibles, bones pràctiques ambientals de gestió i de fiscalitat ecològica per assolir aquests principis.
La Jornada sobre prevenció de bosses de plàstic del 6 de juliol se celebrarà al Xalet Golferichs, (Gran Via, 491 – 08015 Barcelona) a partir de les 7 de la tarda.
Enllaços: CADS
FCPR
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari