El sector de telefonia mòbil es compromet a unificar carregadors per al 2010


La incompatibilitat dels carregadors per als telèfons mòbils és una càrrega per als usuaris i provoca residus innecessaris. Davant d'aquesta sitaució, la Comissió Europea ha demanat a la indústria del sector que presenti un compromís voluntari per resoldre aquest problema i així evitar la introducció de legislació sobre la qüestió. Com a resposta, els principals fabricants de telèfons mòbils han acordat harmonitzar els carregadors dins de l'àmbit  europeu, segons ha informat la CE.

La indústria s'ha compromès, en un memoràndum d'acord presentat avui a la Comissió, a fer que els carregadors siguin compatibles a través del connector Micro USB. A més, s'elaboraran noves normes de la UE per garantir un ús segur continu dels carregadors per tal de facilitar l'aplicació d'aquest memoràndum. La primera generació de nous telèfons mòbils amb unitat de model de carregador s'hauria de comercialitzar a la UE a partir del 2010.


El vicepresidente Günter Verheugen, responsable d'Empresa i Indústria, ha declarat que "aquest acord assolit simplificarà la vida dels consumidors. Podran recarregar els telèfons mòbils a qualsevol lloc mitjançant el nou carregador comú. Això també implica una quantitat considerablement inferior de residus electrònics, ja que els consumidors ja no estaran obligats a adquirir un nou carregador quan canviïn de mòbil".

L'acord al que s'ha arribat entre les empreses del sector entra dins del marc de l'autorregulació, de manera que en principi, no caldria una normativa que reguli la iniciativa.

Més informació: Comissió Europea

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article