Fins al 23 de setembre es pot demanar subvenció per a la rehabilitació d'habitatges


El Departament de Medi Ambient i Habitatge inicia la convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació corresponent a 2009 i calcula que uns 27.000 habitatges de tot el territori se'n beneficiaran.

Cal ser el promotor de les obres de rehabilitació per poder sol·licitar els ajuts, que pot ser el propietari, l' usufructuari o el llogater i també hi poden accedir les comunitats de propietaris.

Per optar a aquests ajuts els destinataris han de realitzar un pas previ: abans de començar les obres cal demanar el Test de l'Edifici (TEDI), excepte si es tracta d’obres per risc greu i imminent, o bé existeix un previ conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

El termini de presentació de sol·licituds s’obre a partir d’avui i finalitza el 23 de setembre.

La quantia de la subvenció va d’un 25% a un 60%, en funció del tipus de rehabilitació. Així, es distingeixen quatre tipus d’obra subvencionables, compatibles entre si i acumulables com són la rehabilitació d’edificis amb patologies i deficiències d’accessibilitat, instal·lacions comunitàries o bé obres per a la millora de la sostenibilitat, eficiència i rehabilitació energètica.

El Govern avançarà fins al 60% de l’import de les subvencions aprovades

Dins el context de crisi econòmica general, el Govern ha adoptat mesures com l’avançament de les subvencions a la rehabilitació. Des de finals de 2008, el pagament de les subvencions s’avança mitjançant la concessió de bestretes de fins a un 60% del valor de la subvenció, quan s’acredita la realització del 30% de les obres.

I, paral·lelament, el conveni signat amb les entitats financeres que operen a Catalunya també possibilita dos tipus de crèdits en aquesta línia:

• Un préstec-bestreta per iniciar obres de rehabilitació d’habitatges o edificis que compten amb la subvenció de la Generalitat, que serveix de garantia per al préstec i, un cop cobrada, per cancel·lar-lo. El tipus de sortida és de l’EURIBOR + 0,9.

Més informació: Ajuts rehabilitació d'habitatges

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article