Renfe protagonitza protestes ciutadanes aquest cap de setmana


El 3 de juliol del 1859 va arribar el primer tren a Manresa procedent de Barcelona. El viatge va durar 80 minuts. 150 anys més tard les coses no han canviat i el trajecte segueix durant el mateix. Aquest és el lema d'un dels tres actes de reivindicació que els usuaris de Renfe  preparen per aquest cap de setmana. També avui, la companyia es reuneix amb la Plataforma d'Usuaris de la línia Barcelona - Portbou i aquest diumenge, els usuaris del Camp de Tarragona organitzen una caminada reivindicativa  per la reobertura de la línia de ferrocarril Reus - Roda.

150 anys de ferrocarril a Manresa i el temps passa al mateix ritme

Avui es commemorarà l'arribada del primer ferrocarril a la capital del Bages procedent de Barcelona. Després de 150 anys, el temps de trajecte és el mateix: 80 minuts. A partir de les set de la tarda els usuaris aprofitaran per demanar un temps del recorregut més breu i organitzen a l'estació de tren de Manresa la lectura d'un manifest a més d'una xerrada debat a càrrec de l'historiador Francesc Comas i del representant de l'Associació per la Promoció del Transport Públic, Ricard Riol.

La reunió amb els usuaris de la línia Barcelona Portbou es convoca un mes després del que s'havia anunciat

D'altra banda, la plataforma d'Usuaris de la línia Barcelona Portbou torna avui a reunir-se avui amb representants de Renfe a la Delegació del Govern. La trobada es fa amb un mes de retard després de la primera data anunciada per la companyia. El col.lectiu lamenta que l'empresa hagi desaprofitat el canvi d'horaris d'estiu per a millorar les freqüències i trajectes del servei. Les demandes irrenunciables que manté la plataforma són la reducció de 15 minuts en la durada del trajecte de tots els trens, la garantia que els trens amb sortida Figueres 6.05 h i Girona 6.35 h, arribin a Sants abans de les 7,55 i l'arribada i sortida de tots els trens, a i des de Figueres. El col.lectiu reivindica una reducció del 35 % en el preu de tots els bitllets fins a l’arribada del TAV i la devolució de l’import total del bitllet quan els trens arribin amb més de 10 minuts de retard. Fins ara, Renfe s'ha negat en rodó a la reducció del 35% i a la recuperació de la validesa de 90 dies del bonoexprés de 10 viatges, una altra de les reivindicacions des del principi pels usuaris.

Caminada per recuperar la línia Reus-Roda

Aquesta és una de les principals reivindicacions dels usuaris del Camp de Tarragona. La reobertura immediata de la línia Reus-Roda de Barà, que possibilitaria la vertebració del Baix Gaià i la connexió ferroviària eficient de les comarques de Tarragona amb l’aeroport i l’estació de l’AVE, i representaria un "by-pass" de mercaderies perilloses que en l’actualitat realitzen els trajectes i maniobres pels nuclis urbans de Tarragona. La caminada serà el diumenge 5 de juliol i el punt de trobada serà l'estació del Camp de Tarragona, a les 10 del matí


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article