"Mulla't pels rius" el diumenge 12 de juliol


L'any 2009 serà el tercer consecutiu en què se celebrarà a tot Catalunya la festa ‘Mulla’t pels rius’.  Aquest acte que es farà al Principat el proper 12 de juliol,  forma part del Big Jump, jornada de bany a tots rius europeus amb l’objectiu d’aconseguir el seu bon estat, tant en quantitat com en qualitat de les seves aigües.

La Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua coordinarà les activitats lúdico - reivindicatives als diferents rius catalans. L'acte central serà al Llobregat, però aquesta vegada al seu pas per Martorell, sota l’emblemàtic “Pont del Diable”.  També s'han adherit a la campanya la Plataforma de Defensa de l'Ebre, Gent del Ter, Salvem el Gaià i Ipcena - Segre.

Els objectius en cada cas són diversos però el principal d'aquest acte festiu és aconseguir un bon estat ecològic dels rius l’any 2015, tal com fixa la Directiva Marc d’Aigua. El cabal i la qualitat de l'aigua del Llobregat al seu pas per Martorell són un clar exemple de les deficiències que pot tenir una massa d'aigua en aquest sentit.

A l’acte de Martorell hi participaran AEMS-Rius en Vida, Aula de l’Aigua, Ecologistes en Acció, Martorell Viu, WWF i diverses entitats veïnals i culturals de Martorell i poblacions de l'entorn com Abrera i Esparraguera,

Més informació: XNCA

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article