Telefónica aplicarà augments de fins al 51% a les trucades metropolitanes

La mesura afectarà 4 milions d'abonats que no tenen contractada una "tarifa plana"


L'organització de consumidors FACUA-Consumidors en Acció ha qualificat de "brutal" l'augment de preu de les trucades metropolitanes que aplicarà Telefónica el proper 1 d'octubre, quan es pretén igualar el seu cost amb les trucades d'àmbit provincial. 

L'increment de les tarifes el notaran la majoria d'abonats ja que les trucades d'ambit local-metropolità són les més freqüents. A partir d'octubre una conversa de 3 minuts serà entre un 23% i un 51% mes cara que actualment en l'àmbit metropolità. La mesura afectarà els prop de 4 milions de clients de Telefónica que no tenen contractada una tarifa plana de trucades a fixos. 


FACUA denuncia que augments de tarifes com aquest són la conseqüència de la desregulació aprovada al seu dia pel Ministeri d'Indústria, que amb l'excusa del foment de la competència ja no posa límits als preus del principal operador de fix. La llibertat de preus ha demostrat una vegada més que no provoca baixada de tarifes, sinó tot el contrari, protesta l'organització. Per això, FACUA reclama al Govern que imposi a tots els sectors liberalitzats tarifes regulades que puguin ser sol·licitades pels usuaris si les que ofereixen les companyies al mercat lliure resulten excessives. Mesura que precisament ha impulsat la Comissió Europea en les telecomunicacions mòbils en roaming.

Més info: Facua

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article