L'etiquetatge dels productes frescos a inspecció en àrees properes a la frontera

L'ACC inicia una campanya de control conjunta amb inspectors de consum francesos


La transparència i el compliment de la normativa en etiquetatge dels productes frescos és el que persegueix enguany l'Agència Catalana del Consum (ACC) en l'actuació conjunta que realitza amb inspectors de consum francesos. Comprovar que productes com el boví, el peix, la fruita i hortalisses tenen la informació necessària en la seva etiqueta és l'objectiu dels inspectors de consum que actuaran a banda i banda de frontera, a partir del 9 de juliol. Al Principat la campanya d'inspecció s'iniciarà dins de l'àrea de Figueres.

L'ACC ja ha realitzat campanyes conjuntes en aquesta línia en temporades anteriors. És el cas del control de mercat i condicions de venda i lloguer de material per a la pràctica de l'esquí realitzat sobre el terreny durant el 2008 a banda i banda de la frontera, o la que es va fer el 2007, també conjuntament amb les autoritats de consum franceses per a la detecció de material de platja potencialment perillós a la venda en establiments de la zona costanera de l'Alt Empordà.

Aquesta actuació de control s’emmarca en la campanya que està duent a terme aquest any l’ACC en relació amb l’etiquetatge d’aquests productes a tot el territori de Catalunya. Entre els aspectes que es fixen a la normativa en matèria d’etiquetatge, i que tenen caràcter obligatori tant a França com a Catalunya, cal esmentar la identificació del producte, l’origen i la indicació del preu per unitat de mesura. Aquestes dades es consideren tanmateix essencials als efectes d’informar correctament els consumidors sobre les característiques dels productes exposats a la venda, independement del format comercial (des de les grans superfícies fins als petits establiments) i de la presentació del producte (envasat o sense envasar).

L’ACC ja ha realitzat anteriorment actuacions conjuntes de control de mercat amb el Departament de la Competència, el Consum i la Repressió dels Fraus del Ministeri d’Economia frànces, entitat que te les competències en aquesta matèria en el país veí. Així, entre el gener i el març de 2008 es va fer una campanya de control de les condicions de venda, de lloguer i de reparacions de material destinat a la pràctica de l’esquí (botes, fixacions, esquis, pals cascs i ulleres de sol) a les botigues de les estacions de Font Romeu i Les Angles, a França, i a Vallter 2000 i a La Molina.

També l’estiu de 2007, els inspectors francesos i els catalans varen treballar als establiments de la zona costanera de Roses (Girona) i a la costa del sud-est francès en una actuació coordinada per a detectar articles de platja i d’ajuda a la flotació potencialment perillosos. Les actuacions inspectores es varen centrar en comprovar que certs articles aquàtics, anomenats “d’ajut a la flotació”, complien la normativa i els requisits exigibles des del punt de vista de la informació i la seguretat dels consumidors.

Durant aquest any s’incrementaran les actuacions de col·laboració entre l’ACC i la DGCCRF, ja que durant la propera tardor es farà una altra actuació relacionada amb el control de la seguretat de les joguines. La voluntat tant de l’ACC com de la DGCCRF és mantenir aquest nivell de col·laboració i d’actuacions conjuntes en els propers anys per tal d’assegurar un nivell homogeni de seguretat i compliment de les normes de consum a totes dues bandes de la frontera.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article