Denúncia per presumpte frau en l’etiquetatge de l’oli d’oliva verge extra Borges


Unió de Pagesos presenta una denúncia per presumpte frau en l’etiquetatge de l’oli d’oliva verge extra de l’empresa Borges després d’obtenir indicis que el producte no compleix les condicions establertes per la normativa comunitària per poder ostentar aquesta categoria.

El sindicat lamenta que les autoritats competents en la matèria de consum no siguin diligents en les seves activitats de control dels drets dels consumidors després de detectar, en diverses anàlisis, ampolles d’oli d’oliva verge extra amb indicis de no complir amb els paràmetres que fixa la llei.

Unió de Pagesos s’ha concentrat aquest matí davant la seu de Borges per fer pública la denuncia contra el presumpte frau al consumidor d’aquesta empresa presentada a l’Agència Catalana del Consum (ACC). Així mateix, s’han recollit signatures per demanar que l’ACC intervingui en la investigació del cas.

El Panell de Tast del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha detectat que, en la mostra analitzada d’oli d’oliva verge extra Borges, la mitjana d’uns atributs qualitatius anomenats defectes no encaixa presumptament amb els marcs establerts per la normativa comunitària per a aquesta categoria.

A més, Unió de Pagesos troba inacceptable la publicitat presumptament enganyosa de la marca, que en els seus anuncis equipara les qualitats de l’oli de gira-sol amb les de l’oli d’oliva, no informa correctament sobre els processos d’extracció de l’oli de gira-sol i fa servir conceptes presumptament equivocats per descriure els diferents tipus d’oli que venen.

Amb aquesta denúncia, el sindicat vol reclamar que es garanteixi el dret del consumidor a una informació veraç en l’etiquetatge de l’oli d’oliva, així com el dret del productor a percebre el cost just del valor afegit del seu producte.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article