Nou intent de phishing a través de l'Agència Tributària


El Ministeri d'Hisenda ha advertit que els últims dies ha rebut nombrosos avisos d'intent de frau als internautes a través de la utilització de la seva imatge. Les comunicacions que reben els usuaris tenen a veure amb diversos reembossaments  -devolució d'impostos- però per a poder disposar dels diners se li demanen les dades personals per correu electrònic (comptes bancaris, targetes de crèdit, etc...), entre les diverses dades que es demanen hi ha la data de caducitat de la targeta de crèdit i el número de verificació. El Ministeri ha advertit que en cap cas demana dades confidencials com aquestes a través de correu electrònic, ni tampoc l'Agència Tributària.

Des de principis de l'any passat no hi havia hagut una onada similar de phishing usurpant la identitat de l'Agència Tributària a través d'Internet.  Aquests intents de frau es fan a través d'enviaments massius, tot i ser conscients que seran detectats en poc temps, els delinqüents compten que algú "picarà", i sovint obtenen resultats efectius d'entre el 0,5% i l'1% en cada campanya.

El correu d’aquesta comunicació remet a un telèfon, el 901 33 55 33,  línia destinada realment a la informació tributària.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article