El govern britànic aprova la construcció de 4 eco-ciutats


El govern britànic ha donat llum verda a la construcció de quatre eco-ciutats que implicaran una oferta global de 10.000 habitatges. Aquests nuclis de població faran d'aparador per a un nou model de vida que integrarà un major grau de respecte al medi ambient.

Els assentaments es preveu que seran habitables a partir de 2016, inclouran les darreres innovacions en eficiència energètica, els carrers comptaran amb punts de càrrega per als cotxes elèctrics, nombrosos carrils bici i un accés fàcil al transport públic.

Els llocs s'edificaran a les rodalies de Hampshire, Norfolk i Oxfordshire.  Les ciutats estan dissenyades per a fer front a l'escassetat d'habitatges de la Gran Bretanya alhora que minimitza els danys a l'entorn. Més d'una quarta part de la contaminació del Regne Unit prové de les emissions de CO2 de l'energia que consumeixen les llars.

La Campanya per a la Protecció de l'Anglaterra Rural també ha despertat el recel dels que temen per l'impacte del pla en el medi rural britànic -tal com mostra la fotografia- per por a una possible nova onada constructora. El pla contempla la recuperació i renovació de prop de 800.000 habitatges buits arreu del país, per a tornar-los a habitar. El Ministre d'habitatge britànic, John Healey, argumenta que Gran Bretanya ha estat lider mundial en el disseny dels edificis "carboni zero" i preveu que d'ara al 2050 es construiran una de cada tres cases del Regne Unit, pel que és important que quant abans millor s'imposin els criteris "verds" en la seva planificació. De moment, les cases noves a partir de 2016 hauran de complir amb el model "carboni zero emissions, més nets, més ecològics i més barats d'executar", ha afegit.

A més de les quatre eco-ciutats, s'estan ultimant els projectes de dues més prop de Yorkshire i Essex. El govern britànic preveu comptar amb 10 eco-ciutats en el curs de 2020.  Més informació: The Guardian

La tradicional ironia anglesa ha guiat l'edició d'aquest vídeo de Patrick Blower que, en relació a la notícia, ha publicat el mateix diari.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article