La sortida de la crisi serà "molt gradual"


La sortida de la crisi econòmica a l'estat espanyol serà "molt gradual" i "més lenta del que seria desitjable", segons afirma "la Caixa" al seu últim informe mensual. El Servei d'Estudis de l'entitat augura que els "incipients indicadors positius d'activitat" que alguns han qualificat de "brots verds" continuaran refermant-se en els propers mesos, encara que és probable que el seu creixement futur sigui més lent del desitjat." 



L'informe destaca que, en línia amb el que ve succeint en el conjunt de les economies dels països avançats, en el cas espanyol l'indicador més positiu és el de sentiment econòmic, que ha repuntat en els últims mesos. No obstant això, la Caixa adverteix que, malgrat aquests repunts, els indicadors "continuen en nivells molt baixos, que mostren la persistència de la recessió econòmica." Aquests darrers dies també s'ha conegut una dada que assenyala com l'índex de morositat de les entitats continua augmentant i ja se situa al 4,563%.

Quant a les previsions per a aquest any, La Caixa espera que el PIB tanqui l'exercici amb una caiguda del 3,7% i que la taxa d'atur acabi en el 18,4%, amb una destrucció d'ocupació del 6,6%.
 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article