Milions d'usuaris poden perdre línia i número de mòbil si no s'identifiquen

La llei obliga donar nom, DNI i domicili a l'operadora també en targetes de pre-pagament


Prop de 12 milions d'usuaris de mòbil poden perdre la línia i el número si no faciliten les seves dades personals, nom, DNI i domicili, a la seva operadora, tal com assenyala la llei. El Ministeri d'Interior reconeix que amb l'actual ritme d'identificacions serà impossible complir amb la normativa que fixa el 7 de novembre com a data límit per a identificar-se davant de l'operadora, també en el cas d'utilitzar targeta de prepagament.

Interior ve anunciant des de març la necessitat d'aquest pas, ja que des d'octubre de 2007, les companyies han de demanar les dades personals de l'usuari en el moment de vendre les targetes de pre-pagament. Aquesta és una mesura de prevenció en seguretat i es va aprovar arrel dels atemptats de l'11-M.

De moment, només s'han identificat 3 milions dels 15 que utilitzen habitualment aquest sistema.

A la campanya per fer-ho a través d'Internet també s'hi ha afegit la iniciativa de les operadores que s'han posat en contacte amb els seus clients a través de SMS demanant-los que passessin pels punts de venda oficials per a fer el tràmit. Però la resposta ha estat insignificant, especialment en els col.lectius de jubilats i joves. Les companyies, tot i així, retreuen al govern que els correspon a elles fer aquestes gestions.

La llei assenyala que a partir del 8 de novembre les operadores hauran d'anul.lar les targetes de mòbil no identificades.

Més informació: El País

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article