Consumers International demana més regulació sobre la cria industrial de bestiar

Considera que les males pràctiques instaurades poden ser camps de cultiu de virus com el de la grip porcina


L'organització Consumers International ha mostrat la seva preocupació per com s'esta desenvolupant la producció en les granges industrials de bestiar. alerta del risc sanitari en la cria intensiva d'animals i l'associa a possible camp de cultiu per a nous virus com el de la grip porcina. La utilització d'hormones i antibiòtics, la mala gestió de les despulles i fems o el poc que es té en compte el benestar animal tan en la cria com en el transport, pot facilitar el sorgiment de virus i elements patògens.

L'entitat ha fet un manifest que ha enviat a organismes internacionals com l'OPS i la FAO juntament amb 22 organitzacions de consumidors d'arreu del món, demanant-los que investiguin les causes de la grip porcina, els llocs on s'ha originat realment i els mètodes de producció industrial de bestiar que hi ha a la regió.

Les organitzacions de consumidors demanen a aquestes administracions que, en el context de situació d'emergència sanitària decretada per l'OMS, prenguin part en el tema i regulin les pràctiques agropecuàries en la producció industrial de bestiar. Es queixen que en molts casos es dóna una manera de produir carn ambientalment perjudicial, injusta per al treball dels petits ramaders, inhumana pel bestiar i potencialment perillosa per a la salut de les persones.

En el manifest es recull que el març de 2003 ja la revista Science advertia en un reportatge que la grip porcina estava evolucionant rapidament per l'increment de les dimensions dels criadors industrials i l'ús generalitzat d'antibiòtics i vacunes. Ara, alguns investigadors, segons CI, ubiquen l'origen de la pandèmia en una comunitat de Veracruz (Mèxic), anomenada La Glòria, propera a les granges industrials Carroll, productores de carn de porc i també de les fialials de Sithfield Foods Inc.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article