L'organització Consumers International ha mostrat la seva preocupació per com s'esta desenvolupant la producció en les granges industrials de bestiar. alerta del risc sanitari en la cria intensiva d'animals i l'associa a possible camp de cultiu per a nous virus com el de la grip porcina. La utilització d'hormones i antibiòtics, la mala gestió de les despulles i fems o el poc que es té en compte el benestar animal tan en la cria com en el transport, pot facilitar el sorgiment de virus i elements patògens.
L'entitat ha fet un manifest que ha enviat a organismes internacionals com l'OPS i la FAO juntament amb 22 organitzacions de consumidors d'arreu del món, demanant-los que investiguin les causes de la grip porcina, els llocs on s'ha originat realment i els mètodes de producció industrial de bestiar que hi ha a la regió.
En el manifest es recull que el març de 2003 ja la revista Science advertia en un reportatge que la grip porcina estava evolucionant rapidament per l'increment de les dimensions dels criadors industrials i l'ús generalitzat d'antibiòtics i vacunes. Ara, alguns investigadors, segons CI, ubiquen l'origen de la pandèmia en una comunitat de Veracruz (Mèxic), anomenada La Glòria, propera a les granges industrials Carroll, productores de carn de porc i també de les fialials de Sithfield Foods Inc.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari