Deixalleria virtual i mercats de l'intercanvi a Girona
L'Ajuntament de Girona ha iniciat el servei de Deixalleria virtual, una nova activitat que vol fer pensar i reflexionar sobre el consum responsable en un moment en que la societat està immersa en la cultura del "comprar, usar i llençar".
S'han creat així a la ciutat de Girona 4 mercats de l'intercanvi com un espai cívic on es poden intercanviar objectes que ja no ens són necessaris però que, abans de llençar-los, els oferim per si poden ser útils a algú altre. Llibres, contes, roba, joguines, eines, menjar, música... Del que es tracta és d’intercanviar bens, productes de consum o fins i tot serveis personals sense requerir diners per fer efectiu l’intercanvi. Cal tenir present el pes didàctic que té aquesta activitat sobre els infants, on el més important és evitar que els objectes encara útils esdevinguin residus. Intercanviar, diuen els promotors, és fer realitat un comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials.
Una altra activitat vinculada és el servei de Deixalleria a través d'Internet. A través del portal DeixalleriadeGirona.org el servei ajuda a escollir el camí més adient per als residus de cada usuari. Dóna informació sobre la deixalleria fixa i la mòbil; centralitza el servei de recollida de voluminosos; informa d'aquells residus que els establiments subministradors estan obligats a recollir i hi apareix un nou servei "d'ofertes i demandes", una mena de mercat d'intercanvi virtual que té l'objectiu de reduir els residus i aprofitar-los.
A més, els veïns de Girona que vagin a la deixalleria podran gaudir del 10% de bonificació en la taxa d'escombraries si utilitzen la deixalleria fixa o la mòbil (que se situa alternativament a cada barri de la ciutat) un mínim de sis vegades l'any.
Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari