El transport alternatiu al TGV vol presentar un recurs a Competència

Es queixa que els preus que aplica Renfe a l'Alta Velocitat són "preus polítics"


Les patronals del transport de viatgers per carretera i de les aerolínies comercials estudien presentar un recurs contra les tarifes que aplica l'alta velocitat espanyola per considerar que són uns "preus polítics" que estan per sota dels costos i que es podrien considerar com ajuts estatals, més que tarifes reals. Per això aquests col.lectius volen presentar una denúncia davant de les autoritats que regulen la competència.

Les patronals demanen una major transparència en la regulació de les  tarifes del TGV, condició imprescindible perquè el sector que representen pugui plantar cara a la crisi i a la reducció de demanda que comporta. Una caiguda d'activitat que en el cas del transport per bus ha significat un 20% i, un 10%, en el transport aeri.

La competència que suposa la bateria de rebaixes que va programar Renfe a finals de 2007, amb descomptes de fins un 60%, segons la tarifa, ha estat el detonant de les queixes de les alternatives a l'alta velocitat, i acusen la companyia de generar "greus problemes en la sostenibilitat del mercat global del transport".

La competència que implica el TGV al pont aeri Madrid - Barcelona creix dia a dia i ja suposa un 47% del mercat.

Font: Europa Press

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article