La crisi i el risc d'intervenció acceleren la fusió de tres caixes catalanes

La nova entitat tindrà quasi 26.000 milions d'actius i una xarxa de 755 oficines


Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu acorden anar cap a la fusió i ho argumenten en un comunicat on expliquen que han adoptat aquesta "important decisió" per constituir una nova caixa d'estalvis "més dimensionada, més eficient i amb una millor capacitat", que els permeti afrontar la crisi en millors condicions i competir en els nous mercats financers. Un cop oficialitzat l'acord, comença la feina de pactar els termes de la fusió, un treball que podria estar enllestit al setembre.

Aquest document haurà de ser aprovat pels òrgans de direcció de les tres entitats i després passar pel vist-i-plau de la Generalitat i el Banc d'Espanya.

Precisament se'n va començar a parlar arran de l'aprovació a finals de juny del fons de reestructuració bancària - FROB- que permetia la intervenció del Banc d'Espanya i li donava via lliure a plantejar fusions entre entitats d'una mateixa comunitat i evitar la intervenció. Els màxims dirigents de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu van anar plegats a presentar un esborrany al Banc d'Espanya i copsar l'opinió de l'ens regulador de cara una futura fusió.

Segons afirmen les tres entitats protagonistes, el govern català, el Banc d'Espanya i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi, "a priori", haurien valorat molt positivament el projecte. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article