ACC1Ó convoca ajuts per afavorir la participació d'empreses catalanes en projectes europeus de R + D

Ha programat sessions informatives sobre aquestes convocatòries entre setembre i octubre


ACC1Ó, en col·laboració amb la Direcció General de Recerca, ha obert una convocatòria d'’ajuts per impulsar la presentació de projectes europeus de R+D per part d’'empreses i centres de recerca públics i privats de Catalunya al 7è Programa Marc de Recerca i Desenvolupament, la font de finançament més important per activitats de recerca i desenvolupament a nivell europeu.

ACC1Ó ofereix un ampli ventall de serveis que abasten des de informació sobre els instruments de finançament europeus, assessorament, contacte amb projectes de tota Europa per la cerca de socis, programes de formació específics i promoció de tallers sectorials per tal de dissenyar projectes conjuntament amb altres regions.

Participació catalana al 7è Programa Marc

Actualment, Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més participació i representa el 27,7% de la subvenció rebuda a España.

Les principals àrees temàtiques que concentren la participació a Catalunya són les de Tecnologies de la Informació (representa el 32,5% del total dels projectes), Salut (21,8%), Nanociències materials (16,6%), Medi Ambient (6,8%), Transport (6,4%) i Energia (5%).

Jornades informatives sobre les convocatòries 2010

Amb l'’objectiu de donar a conèixer els continguts de les noves convocatòries i els Programes de Treball 2010, ACC1Ó organitzarà, durant els propers mesos de setembre i octubre, un cicle de sessions informatives sobre aquestes convocatòries. Les jornades comptaran amb la participació dels representants nacionals de cada àrea, membres de la Comissió Europea així com d'’altres actors involucrats i els participants podran entrevistar-se amb els ponents per ampliar la informació sobre els temes del seu interès.

Sobre el 7è Programa Marc

El 7è Programa Marc constitueix el principal instrument de finançament de projectes R+D de la Unió Europea durant el període 2007-2013, en el que hi participen una gran varietat d'’actors: universitats i grups de recerca, grans empreses, pimes, administracions públiques, organitzacions no governamentals i agrupacions europees d’interès econòmic (AEIE), entre d’altres.

Més informació: ACC1Ó

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article