Els ajuntaments podran cobrar per les plaques solars


La propagació d'instal.lacions fotovoltaiques a nous edificis també es pot veure afectada per la crisi. El col.lapse del mercat immobiliari i els números vermells dels constructors afegit a la necessitat  que tenen els municipis de captar fons pel tancament de l'aixeta de llicències d'obres ha fet que, per una banda, els primers vetllin per estalviar costos i, els segons, busquin estratègies desesperades per a garantir entrades a les seves arques. Ara, les instal.lacions fotovoltaiques es veuen afectades per una nova polèmica ja que força ajuntaments han optat per augmentar la base de l'impost de construcció (ICIO) amb la inclusió del cost de les plaques solars.

Una pràctica que la justícia empara. Almenys així ho mostren dues resolucions, una del Tribunal Administratiu de Navarra i una altra del Tribunal Superior de Justícia, en les que assenyalen aquests elements com a part del cost efectiu de l'obra i, per tant, han de cotitzar en la base de l'ICIO.

En temps de crisi, les pràctiques generoses tenen els dies comptats, encara que, com en aquest cas siguin per a promoure una energia alternativa. Expansión publica un reportatge interessant sobre el tema i també recorda algunes de les estratègies que han començat a establir els municipis per a captar fons.

Algunes tan insòlites com posar multes per cantar al carrer o llençar un xiclet al terra. Els consistoris també han girat la vista vers les operadores i 350 municipis ja apliquen una taxa de l'1,5% sobre els ingressos de les companyies de telecomunicacions. D'altra banda, fa uns mesos el Suprem ja va recolzar que els ajuntaments apliquin taxes als negocis de comerç electrònic actius al seu terme, en concepte d'ocupació de domini públic.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article