La factura del lloguer d'un cotxe només pot contemplar el temps real d'ús

UCE denuncia que algunes empreses només facturen 24 hores com a mínim


La llei de Millora de la Protecció dels Consumidors i Usuaris ho deixa ben clar: Els serveis només es podran cobrar pel temps real. En aquest cas, les empreses només podran cobrar l'estona que el cotxe ha estat utilitzat. En temps de vacances creix el mercat del lloguer del cotxe i la Unió de Consumidors vol recordar als usuaris que tenen dret a reclamar si l'empresa que els lloga el vehicle pretén cobrar-los per períodes de 24 hores.

Segons l'organització de consumidors, un 10% de la facturació d'aquestes empreses és fruit de l'abús en aquestes pràctiques. Així, si l'usuari necessita el cotxe només 5 hores, li facturen la totalitat del dia.

UCE recorda d'altres abusos que algunes empreses del sector practiquen de manera il.legal, com l'exigència d'una targeta de crèdit per a fer la contractació del servei o la limitació de l'accés als menors de 25 anys.

Des de l'entitat es recomana als usuaris que en cas que no se segueixin aquests preceptes el primer pas és demanar el llibre de reclamacions de l'empresa. Després caldrà denunciar-ho a l'Agència Catalana del Consum directament o bé a alguna organització de consumidors.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article