4,6 milions d'equipatges perduts als aeroports europeus durant el 2008

Un de cada 64 passatgers no va recuperar les maletes en baixar de l'avió


Un total de 4,6 milions d'equipatges es van perdre o van arribar amb retard als aeroports europeus durant el 2008, segons dades de l'associació d'Aerolínies Europees. La xifra mundial s'eleva a gairebé 33 milions d'equipatges perduts durant el mateix període -un 20% menys que al 2007-. Però la disminució no la converteix en una dada fàcil d'acceptar. El percentatge és per a reflexionar: 1 de cada 64 passatgers no va recuperar les maletes en el moment d'arribar a l'aeroport, segons Estimacions de l'’European Passengers’ Federation.

El nombre d'equipatges extraviats, malmesos o definitivament perduts a les escales europees és "excessiu i inadmissible", segons Antonio Tajani,  vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Transports, durant l'acte de presentació d'un estudi encarregat per la Comissió Europea el mes de març passat, arrel d'un cúmul de dades negatives sobre equipatges perduts als aeroports. Aquest informe tenia l'objectiu de verificar la dimensió del fenomen i avaluar possibles solucions.

"Per tal de garantir una protecció adient dels drets dels passatges, cal dotar els ciutadans d'uns instruments apropiats que, ara per ara, no són disponibles", ha declarat el vicepresident Tajani, en referència al reglament 889/2002, actualment en vigor a la UE, aplicable als incidents sobre equipatges.

Tajani ha afegit que aquest fenomen "s'ha de reconduir". "Les companyies aèries i les societats aeroportuàries han reiterat el seu compromís per millorar el mètode de registre i gestió dels equipatges. Els passatgers que han passat per aquestes circumstàncies sovint pateixen dificultats importants en l'obtenció d'una indemnització que té fixada com a xifra màxima els 1.100 euros".

Més informació: Comissió Europea

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article