Telefonia mòbil i Internet: informació bàsica abans de sortir de vacances a l'estranger


L'Agència Catalana del Consum recorda als usuaris de telefonia mòbil i Internet que si viatgen a l'estranger, abans s'informin de les tarifes que cobra el seu operador per efectuar o rebre trucades telefòniques, per enviar o rebre missatges SMS, per descarregar dades i per accedir a Internet des del país de destí.

Informa't de les tarifes d'itinerància (roaming) regulades i assegura't que se t'apliquen: a la Unió Europea, existeix l'Eurotarifa. A més, des de l'1 de juliol es regula l'Eurotarifa SMS que recull les normes comunitàries que limiten els preus de les trucades, dels missatges de text i de la navegació per Internet amb el mòbil des d'un altre país de la Unió Europea.

L'Eurotarifa, a partir de l'1 de juliol, des del teu mòbil i en un altre país de la Unió Europea:
- El preu màxim de les trucades telefòniques realitzades és de 0,43€/minut, IVA exclòs.
- El preu màxim de les trucades telefòniques rebudes és de 0,19€/minut, IVA exclòs.
- El preu màxim d'enviament d'un SMS és de 0,11€ (IVA exclòs).
- Rebre un missatge SMS en un altre país de la UE és gratuït.
- S'introdueix la facturació per segons amb la possibilitat d'aplicar un període inicial mínim no superior a 30 segons per a les trucades efectuades i des del primer segon per a les trucades rebudes.
- Es redueix el cost de navegar per Internet i de descarregar pel·lícules o programes de video a través del telèfon mòbil amb un límit màxim a l'engròs d'1€ per MB descarregat. Els operadors disposen fins al març de 2010 per introduir un límit financer i/o de volum per les despeses pendents de pagament pels serveis itinerants de dades, MMS. Els operadors hauran d'oferir aquests serveis de manera gratuïta. Aquest límit serà, aproximadament, de 50€ per període de facturació mensual (IVA exclòs).


Atenció: si viatges amb el teu ordinador portàtil i vols navegar per Internet, consulta les tarifes!

Si viatges per països de fora la Unió Europea
No hi ha cap regulació vigent, per això, tant per a telefonia mòbil, SMS, descàrrega de dades, accés a Internet, informa't i assegura't de les tarifes abans de viatjar.

Més informació:

Roaming UE

Consum: Telefonia Mòbil

Mapa països europeus

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article