Els taxis han d'incorporar cadiretes per transportar nens?


Arran de la queixa d'una persona que no havia pogut realitzar un desplaçament entre Terrassa i l'aeroport del Prat en taxi, per no tenir cadireta homologada per a nens, el Síndic de Greuges ha obtingut el compromís del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de valorar la qüestió dins del marc del Consell del Taxi.

El Departament valorarà la viabilitat que el servei de taxi compti amb la previsió d'incorporar aquests elements de seguretat en el transport infantil i delimiti les circumstàncies en que les cadiretes serien obligatòries.

La queixa presentada al Síndic es basava en la vulneració del dret dels usuaris amb nens de viatjar amb taxi sense deixar de complir una obligació. Les normes generals estableixen l'obligació d'utilitzar els dispositius de retenció homologats per a infants en taxis per a trajectes interurbans i fora de l'àrea metropolitana.

En el que d'entrada coincideixen les dues institucions és que les cadiretes només haurien de ser exigibles als taxis en casos de demanda explícita i per avançat, ja que la disponibilitat permanent i en tots els vehicles no sembla proporcional a les necessitats reals del servei.

Més informació:  Síndic de Greuges

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article