El Parla.cat ja ofereix on line tots els cursos de nivell intermedi en modalitat lliure

Aquest sistema d'aprenentatge del català registra diàriament uns 80 nous inscrits d'arreu del món


El Parla.cat ja té accessibles en la seva modalitat lliure els cursos Intermedi 2 i Intermedi 3. D’aquesta manera es tanca el tercer nivell d’aquest entorn d’aprenentatge de català en línia. 

La modalitat lliure permet fer un aprenentatge gratuït i de manera autònoma. Els diferents cursos del Parla.cat posen a disposició de l’alumnat materials didàctics per aprendre la llengua catalana o millorar les seves habilitats comunicatives en aquesta llengua. Els materials es complementen amb continguts de caràcter lúdic i cultural que s’ofereixen a la Rambla virtual, un espai que permet la interacció a través de fòrums i xats.

Actualment hi ha disponibles els tres cursos del nivell bàsic, els tres cursos del nivell elemental i els tres cursos de nivell intermedi.

El mes de maig de 2009 es va iniciar el primer curs de nivell intermedi en les dues modalitats d’aprenentatge i el darrer mes de juliol es van posar en marxa el dos darrers cursos d’intermedi en la modalitat lliure. De cara al mes de setembre es completarà l’oferta amb l’obertura d’aquests cursos en la modalitat amb tutoria.

La Secretaria de Política Lingüística gestiona la modalitat lliure i el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Institut Ramon Llull gestionen la modalitat amb tutoria, que és de pagament (90 euros), i ofereix als inscrits un tutor o tutora que els guia i fa el seguiment del seu aprenentatge.

El total de persones inscrites a la plataforma a data 30 de juliol és de 24.310, dels quals 6.426 han realitzat activitats en els últims 120 dies. La mitjana diària de nous inscrits és de 80 a 100. Cada dia més de 80 persones d’arreu del món es donen d’alta a l’entorn d’aprenentatge Parla.cat per tal d’aprendre català per Internet.

Amb relació a la procedència, a data de 30 de juliol, el Parla.cat té persones inscrites que procedeixen de més de 150 països. La major part dels inscrits procedeixen de l’Estat Espanyol.

Parla.cat no expedeix certificats de coneixements de llengua catalana. No obstant això, els continguts dels cursos permeten assolir els coneixements necessaris per superar les proves oficials que es convoquen regularment.

Més informació:  Consorci Normalització Lingüística

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article