Recomanacions per a la conservació i cuinat d'aliments en temps d'estiu


L'època de més calor és també la més favorable a patir malalties transmeses pels aliments. Per això, com cada any l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recorda un seguit de mesures senzilles per a prevenir les intoxicacions que sovint van molt lligades a una higiene correcta tan en la preparació com en la conservació dels aliments.

Rentar les mans abans de preparar qualsevol plat, separar els aliments crus dels cuinats, controlar la cocció de manera que no quedi cap part del producte crua, no deixar els cuinats a temperatura ambiental i netejar amb aigua potable verdures i fruites són algunes de les recomanacions de l'Agència per a mantenir a ratlla els bacteris.

En la preparació de salses o plats amb ou cru no només recomana que s'han de guardar a la nevera i tardar el mínim de temps possible en consumir-los, també aconsella precaucions com conservar els ous a la nevera i rentar amb detergent i aigua la closca immediatament abans d'anar a preparar el plat. També puntualitza que els recipients i utensilis utilitzats per a batre els ous s'han de rentar el més aviat possible i recomana no guardar les restes de salses amb ou cru. La salmonel·la, vinculada sovint al consum d'ou cru a l'estiu, és responsable del 70% de les malalties transmeses pels aliments.

D'altres precaucions van relacionades amb el consum de peix fresc que es menja cru o poc cuinat. Congelar prèviament el peix que s'hagi de consumir en aquestes circumstàncies elimina el paràsit de l'anisakis.

Més informació: AESAN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article