L'època de més calor és també la més favorable a patir malalties transmeses pels aliments. Per això, com cada any l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recorda un seguit de mesures senzilles per a prevenir les intoxicacions que sovint van molt lligades a una higiene correcta tan en la preparació com en la conservació dels aliments.
Rentar les mans abans de preparar qualsevol plat, separar els aliments crus dels cuinats, controlar la cocció de manera que no quedi cap part del producte crua, no deixar els cuinats a temperatura ambiental i netejar amb aigua potable verdures i fruites són algunes de les recomanacions de l'Agència per a mantenir a ratlla els bacteris.
D'altres precaucions van relacionades amb el consum de peix fresc que es menja cru o poc cuinat. Congelar prèviament el peix que s'hagi de consumir en aquestes circumstàncies elimina el paràsit de l'anisakis.
Més informació: AESAN
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari