Facua demana al govern que "deixi de mimar" les operadores de telefonia

Espanya és un dels tres països amb la telefonia més cara del món, segons l'OCDE


Espanya, Canadà i Estats Units,encapçalen la llista de països amb els preus més alts en trucades de telefonia mòbil, segons un informe de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). A l'altre costat de la balança, Finlàndia, Suècia i Països Baixos són els que apliquen les tarifes més baixes del sector. Així les coses, l'organització de consumidors Facua ha instat al govern central a "deixar de consentir" a les multinacionals de les telecomunicacions que operen a l'estat i demana que reguli el mercat fixant unes tarifes màximes, tal com ha fet "l'eurotarifa" imposada per la Comissió Europea, i així evitar els preus abusius que estan imposant.

"Els preus de la telefonia mòbil a l'Estat no només són excessius sinó que encapçalen les tarifes dels països més cars del món", explica a Europa Press el portaveu de l'entitat, Ruben Sanchez. a la vista dels resultats de l'informe. Sanchez retreu que un "govern que vol protegir als usuaris només pot actuar d'una manera contra els abusos i és fixant preus màxims".

L'informe elaborat per l'OCDE assenyala el sector de la telefonia mòbil i telecomunicacions com un dels que més bé afronta l'actual cojuntura de crisi. Sobreviure a l'esclat de la bombolla de les .com, l'any 2000, li ha servit per adaptar-se millor a les penúries econòmiques actuals. Les vendes creixen i la inversió de capital minva.

Facua destaca com el document fa un incís especial en els missatges de text (SMS) i l'interés lucratiu que desperta en les operadores, sector en el que estan desenvolupant noves ofertes dirigides als usuaris més joves.

Font: Facua

Informe OCDE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article