Una associació demana l'eliminació de l'impost de successions a Catalunya


Fa temps que des del govern es parla de reduir l'impost de successions, però el cert és que de moment es manté. Si que existeix la possibilitat a Catalunya de fer una donació en vida amb el que el contribuent es pot estalviar fins un 70% de la taxa, sempre a través de document notarial, és clar!  D'altres comunitats autònomes han optat per retallar l'impost fins a nivells ínfims, com és el cas de Madrid o Cantàbria. Hi ha disparitat de sistemes i també d'aplicacions, però al Principat, l'impost de successions es manté en quotes altes. Si prenem d'exemple una base liquidable de 240.000 euros, el beneficiari ha de pagar percentatges que superen el 24 per cent, és a dir, uns 39.000 euros en concepte d'impost.

En mig d'aquest debat, ha sorgit l'Associació per a la Reforma de l'Impost de Successions, que demana l'eliminació total d'aquesta taxa .

El 3cat24 informa sobre aquesta agrupació de contribuents disposats a fer sentir el seu rebuig contra aquesta taxa, que defensa que les classes mitjanes són les més perjudicades per la gravació d'aquest impost ja que, els més adinerats ja tenen prou assessorament com per escapolir-se de la taxa.

L'associació presidida per Jesús Zamarreño, assegura que té molts ciutadans al seu darrere i que ja ha rebut nombroses consultes sobre el tema. De moment preparen una campanya que si tot va bé, clamarà per la desaparició d'aquest impost des dels autobusos de les quatre capitals catalanes.

Més informació:

e-Tributs
(tarifes actuals)

web de l'associació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article