Canadà considera que el Facebook infringeix la llei de protecció de dades


La comissària de Privacitat del Canadà, Jennifer Sttodart, ha declarat que Facebook presenta importants buits en la protecció de la privadesa dels seus usuaris i li dóna un termini d'un mes per a reparar-los.

En el seu informe, després d'una primera i detallada investigació sobre les pràctiques de la xarxa social, considera que Facebook no s'esforça prou per protegir la informació personal que obté dels usuaris i, en alguns casos, dels no usuaris. També considera que dóna informació incompleta sobre temes de privacitat.

A aquest punt s'hi ha arribat arran d'una denúncia presentada per la CIPPIC (Clínica Canadenca sobre Polítiques d'Internet i Interès Públic) de la Universitat d'Ottawa, que demanava una investigació de Facebook i identificava 12 pràctiques de seguretat que infringien les lleis canadenques de protecció de dades.

La llei canadenca assenyala que Facebook ha de ser més transparent en les seves explicacions sobre la informació personal dels usuaris; és a dir, què fa Facebook amb aquesta informació o què passa amb la informació quan l'usuari es dóna de baixa. La xarxa social no protegeix la informació que obté dels seus membres i dóna informació incompleta i confusa en les seves polítiques de privadesa.

Entre d'altres, Stoddart assenyala que Facebook guarda la informació personal de tots aquells usuaris que han desactivat el seu compte a la xarxa social. La recomanació en aquest punt és que Facebook fixi un termini perquè aquesta informació desaparegui. També demana que s'aclareixin els motius de per què la xarxa social manté els perfils dels difunts i considera il.legal que les persones que no tenen cap compte amb Facebook puguin ser identificades amb nom i cognoms. A més, la xarxa social guarda les adreces dels no usuaris quan els arriba una invitació de qualsevol usuari de Facebook. Per tal de respectar la legislació,Facebook només pot guardar les adreces dels no usuaris durant un temps determinat i ha de conscienciar els usuaris dels riscos d'etiquetar tercers.

Més informació: UCC

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article