L'OMS deixa a criteri de cada estat l'ampliació de la vida útil dels antivirals

L'Agència Europea de Medicaments recolza la mesura i allarga a dos anys més el termini de la caducitat


Aquesta és la curiosa autorització de l'OMS que permetrà ampliar de 5 a 7 anys la vida útil del Tamiflu, el principal antiviral utilitzat contra la grip porcina, també anomenada H1N1. Mentre s'està a l'espera de la fabricació d'una vacuna que triga sis mesos des que s'inicia el protocol, els responsables sanitaris han d'autoritzar l'ampliació del termini abans que aquest medicament no passi a ser considerat caducat.

La decisió pot representar un respir a les finances públiques ja que molts d'Estats van comprar grans reserves de Tamiflu, ara fa quatre anys, davant de l'amenaça de la grip aviar -que per cert continua activa i aquesta setmana ha causat una nova mort a Egipte-.

Després de l'anunci de l'OMS, l'Agència Europea de Medicaments (EMEA) ha allargat la vida útil de les càpsules de Tamiflu de 5 a 7 anys.

Segons el darrer balanç de l'OMS els afectats per la grip porcina arreu del món ja són 180.000 mentre que la xifra de morts és prop de 1.500.

Segons explica Efe, va ser l'autoritat de control de productes farmacèutics suissa, Swissmedic, la primera en autoritzar aquest dissabte la pròrroga de la data de caducitat del Tamiflu en dos anys. Aquest medicament, és fabricat per la multinacional helvètica Roche i caducava fins ara als cinc anys, mentre que a partir d'ara tindrà una vida útil de set anys. La nota puntualitza que l'allargament del termini està vinculat a la necessitat massiva d'ús del medicament per epidèmia -que ja és el cas-.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article