Existeix la possibilitat "remota" que metges i personal sanitari sigui obligat a vacunar-se


Els percentatges de vacunacions voluntàries del col·lectiu sanitari són molt baixos quan es tracta d'episodis de grip habitual. Són campanyes de vacunació que es plantegen cada hivern però aquest que vindrà serà diferent.

L'amenaça de pandèmia per grip H1N1 (en un principi anomenada porcina) cau especialment sobre metges i personal sanitari. Aquest és un grup "diana" però tot i així, diverses enquestes evidencien que no hi ha gaire interès a vacunar-se en aquest col·lectiu. El cas és que en aquest episodi en particular, la voluntarietat està qüestionada per la gran capacitat d'infecció del virus, que pot ajudar a que el mateix col.lectiu sigui transmissor o, en cas de ser infectat, hi hauria menys personal al centres sanitaris en els moments de més afectació.

Així doncs, en un reportatge al diari El Mundo José Maria Molero, alt càrrec del Ministeri de Sanitat, reconeix que existeix la possibilitat "molt remota" que per una qüestió de salut pública, les autoritats sanitàries es podrien plantejar la seva imposició al personal sanitari.

Per altra banda, i pel que fa a les mesures excepcionals en cas que la pandèmia de grip H1N1 s'extengui amb força el protocol preveu que quedarien suspeses les competències que en matèria de salut recauen sobre la Generalitat, segons va declarar ahir Ana Pastor, a la Cadena Ser. L'ex ministra de Sanitat va explicar que l'Estat es reserva el dret a assumir les competències transferides en cas d'una situació de pandèmia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article