El Google maps incorporarà informació del trànsit


Gràcies a Google Maps podrem estar informats del trànsit en temps real. A través del "crowdsourcing" Google ofereix una nova capa de visualització al Maps que dóna la possibilitat de cosultar el trànsit urbà.  La informació arriba a través dels mòbils que integren el Google Maps, la majoria dels de la darrera generació ja el tenen incorporat. Si no és així, és fàcil d'instal.lar i gratuït. No hi ha cap dispositiu addicional  per connectar al cotxe, ni programari que calgui comprar. Només caldrà la voluntat de l'usuari per aportar la informació a través del seu mòbil, per allò de facilitar la vida als que encara no han caigut a l'embús, i potser un altre dia ens serà útil a nosaltres!

L'aplicació demana determinades precaucions com resoldre els problemes d'escala -pel que no es poden obtenir resultats útils del trànsit fins que no existeixen un munt de dispositius que comuniquen les seves velocitats- i també, la vetlla per la privadesa, ja que l'aportació d'informació no ha de significar que es pugui seguir el moviment d'un telèfon particular, encara que sigui anònim.

L'escull que l'empresa haurà de superar per a la generalització del servei és la privadesa de l'usuari. Google assegura que només utilitza la velocitat anònima i la localització per al càlcul de les condicions del trànsit, i només es fa quan l'interessat s'ha ofert voluntari. "Es combinen les dades conjuntament i es van eliminant de manera permanent, fins i tot, Google deixarà de tenir-hi accés", argumenta l'empresa en un comunicat.

De moment el servei s'aplica en algunes ciutats nord-americanes però la intenció és estendre la innovació arreu del planeta. El gegant de la comunicació ha posat un enllaç a disposició dels possibles voluntaris amb les instruccions a seguir per a utilitzar el seu mòbil com a punt d'informació del trànsit.


Més informació: Google

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article