"El profeta de la crisi financera" diu ara que existeix el risc de caure en una recessió en forma de W


Nouriel Roubini, l'home conegut com "el profeta de la crisi financera" ha advertit de l'amenaça creixent d'una recessió mundial, seguint unes pautes de creixement breu i discreta recuperació abans de lliscar cap a la contracció. El professor de la Stern School of Business, de la Universitat de Nova York, diu ara que existeix "un risc important" que l'economia mundial caigui en una recessió en forma de W.

Els governs i els responsables de formular polítiques econòmiques de recuperació s'enfronten ara a amenaces com la deflació i l'estanflació (recessió més deflació).

Roubini, explica en un reportatge al diari Telegraph, que existeixen riscos associats a les estratègies de distensió en les polítiques monetàries i fiscals. Explica que els responsables de decidir quina opció triar estan entre l'espasa i la paret. Si opten per apujar els impostos amb la intenció d'eixugar el gran dèficit fiscal, reduir la despesa i regular l'excés de liquiditat es podria estroncar la recuperació i acabar en recessió i deflació.

Però si opten per mantenir dèficits pressupostaris elevats, l'expectativa de la inflació creixerà, i es dirigirien directament a la estanflació de la seva economia.

Un altre argument per a témer un recessió de doble pic és l'augment dels preus del petroli, l'energia i els aliments, els quals, remarca Roubini, estan creixent més ràpid que els fonaments econòmics en que s'haurien de basar. L'expert vaticina que l'economia mundial no podria suportar una altra crisi del petroli amb preus de 100 dòlars el barril.

Roubini adverteix que si aconsegim evitar aquesta recessió de dos pics o W, el resultat serà una feble recuperació en forma d'U, que s'allargaria, almenys, un parell d'anys.

Més informació: Telegraph

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article