Telefónica es defensa atacant

Critica la regulació europea de les tarifes i la culpa de la reducció de 6.000 milions en inversió


El conseller delegat de Telefónica, Julio Linares, va disparar ahir dur contra la política europea de telecomunicacions. L'alt càrrec de l'operadora va confessar que havia estat sorprenent  per a ell que la CE gosés regular preus en un mercat en  competència. Assegura que "les conseqüències han estat nefastes", la rebaixa dels preus de trucades entre països de la UE esta provocant una minva d'ingressos a les operadores del voltant de 40.000 milions d'euros entre 2007 i 2012, segons Linares. Fet que es notarà també en les inversions a les que avança una reducció de 6.000 milions euros.

Linares argumenta que aquesta rebaixa d'ingressos també afebleix la capacitat de les telecos per afrontar les despeses que suposen la noves xarxes ultra-ràpides d'Internet com les que tenen al Japó o Corea del Sud, on poden oferir fins a 100 Mb de velocitat a través d'una xarxa que ja arriba a un 50% de fibra òptica. Per tot plegat, vaticina que el "vell continent" restarà a la cua de les zones desenvolupades de la nova era tecnològica.

Cincodias recull les declaracions i puntualitza que aquestes crítiques de Telefónica a la política de la comissària Viviane Reding no són cap novetat, però ara han près més virulència. Segons el digital, el moment triat tampoc ha estat a l'atzar. La Comissió Europea esgota el seu mandat pel que s'albiren canvis en els responsables del sector que poden plantejar estratègies diferents vers la indústria tecnològica. Malgrat tot, Reding, assegura el diari, esta consolidant recolzaments per a seguir endavant en les seves regulacions.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article