Oberta una nova convocatòria del Pla Renove d'Electrodomèstics


L'ICAEN destina 6,5 milions d'euros a ajuts per als consumidors que canviïn l'electrodomèstic, la caldera o l'aire condicionat per un altre nou energèticament més eficient.

Aquesta és la quarta convocatòria del Pla Renove que estarà dotat amb 6,5 milions d’euros, un 20% més que l’any anterior. La convocatòria serà vigent fins al 15 de novembre o bé fins que s’exhaureixi el pressupost.

L’edició d'aquest any del Pla Renove es calcula que permetrà un estalvi anual de prop de 12.150 MWh, xifra que equival al consum d’energia elèctrica d’unes 3.000 famílies, segons l'ICAEN.


Per demanar l’ajut, s’haurà d’omplir un formulari, ja sigui en els establiments adherits a la campanya en el moment de fer la compra, per Internet o en les oficines de tramitació habilitades per gestionar el pla. Aquest formulari s’haurà de presentar juntament amb la fotocòpia de la factura, una fotocòpia del DNI del beneficiari i el certificat de la correcta gestió dels residus, que garanteix que l’aparell usat és retirat correctament del mercat.

Els ajuts van dels 70 als 400 euros, en funció de l’aparell, i la subvenció no pot superar el 25% del preu de l’electrodomèstic.

Els aparells de classificació energètica A consumeixen aproximadament un 55% menys d’energia elèctrica que els de classe D, que són els aparells que habitualment es renoven amb aquest pla, i aquest estalvi s’incrementa fins a un 60% en el cas dels electrodomèstics de classe A+ i a un 70% en els A++.

Per a més informació podeu trucar al 012, o bé al web del Pla Renove


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article