La competència entre gasolineres no existeix, malgrat les sancions

Unió de Consumidors demana la instal.lació de rètols a les carreteres indicant els preus de les gasolineres en camí


La Unió de Consumidors insisteix en la necessitat de col.locar rètols indicadors dels preus dels carburants en les vials on constin els preus de les estacions de servei més properes. A la vista de l'informe publicat per la Comissió Nacional de la Competència que constata l'excessiva concentració en el sector i la falta de competència, l'entitat considera que les sancions imposades a les petrolieres no els fan ni pessigolles i que els beneficis que obtenen en el negoci els permet superar les sancions amb escreix.

Per la Unió de Consumidors, una competència real entre les tres grans petrolieres estatals, Repsol, Cepsa i BP, permetria abaixar preus i així compensar la futura pujada de carburants que prepara el govern.

Col.locar rètols indicadors a les carreteres on constin els preus dels diferents carburants que es poden trobar a les estacions de servei que es troben en el mateix sentit de la marxa, pot ajudar als consumidors a triar. Una iniciativa que permetria començar per fer més real la competència. Per solucionar el problema però, calen mesures també des de les institucions competents.

Les tres petrolieres controlen el 80% del mercat de la distribució estatal, es per això que l'organització de consumidors demana que el Ministeri d'Indústria tingui en compte l'informe publicat ara per la CNC i actuí en conseqüència. Demana també que s'hauria d'exigir a les gasolineres d'auoservei, una reducció de preus, per l'eliminació de personal i l'estalvi que suposa aquesta mesura a les petrolieres.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article