Joan Gené, director de l'Alimentació, Qualitat i Indústries agroalimentàries del DAR, participa avui i demà en un seminari sobre la venda directa a Florència. Es tracta d'una trobada on es pretén intercanviar experiències, línies d'actuació, o de la problemàtica que sorgeix en el moment de regular aquest tipus de transacció directa entre productor i consumidor.
En aquest sentit, es va publicar el “Decret 20/2007, pel qual es dicta normes específiques en matèria de seguretat i qualitat agroalimentària per als petits establiments agroalimentaris en un entorn rural”, donant resposta a la necessitat de proporcionar als petits establiments una eina clara i senzilla que permeti garantir la seguretat dels aliments que produeixen.
El DAR també regula l’artesania alimentària per garantir al consumidor final un producte final individualitzat, de bona qualitat i amb característiques diferencials, obtingudes gràcies a les petites produccions, com per exemple de formatges i matons o de melmelades i conserves de fruita.
Actualment el DAR participa activament, a través de la Fundació del Món Rural, en un grup de treball sobre els petits establiments agroalimentaris, venda directa i mercats locals, conjuntament amb representants dels productors, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), administracions locals, i associacions d’artesans agroalimentaris.
Està previst que aquest grup de treball presenti les seves conclusions el mes de gener de 2010 amb les propostes de futures actuacions.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari