Durant els últims anys s'han creat nombrosos grups de consum de productes ecològics, seguint diferents models i formes de gestió. La Garrotxa ha destacat en aquest tipus d'iniciatives i és des d'aquesta comarca que s'ha programat una jornada per intentar que aquests grups de consum s'organitzin en xarxa per assolir més força com a consumidors responsables. En la trobada hi participaran consumidors i productors i servirà per donar a conèixer la realitat del model agroalimentari actual.
La idea sorgeix de la cooperativa de consum Rauta, de la Vall d'en Bas, i del col.lectiu Greda, a les portes de funcionar com a col.lectiu de consum. En la jornada de difusió també hi col.labora el Centre de Sostenibilitat Territorial, una de les línies de treball del qual és donar suport a les iniciatives econòmiques per una nova cultura del territori de la comarca.En la trobada hi participarà entre d'altres Maria de la Kusturica (Vallès Oriental), pagesa i membre de la Xarxeta -Xarxa de pagesos i pageses agroecològics de Catalunya- i també Laura Espasa, membre de la cooperativa la Tòfona, Ateneu Rosa de Foc, Barcelona.
Menjar tomàquets que han estat fets a 6000 km d’aquí? Col·laborar amb projectes que malmeten el nostre entorn? Donar suport a iniciatives que exploten els treballadors? Ja fa temps que arreu del nostre territori consumidors responsables s’estan organitzant per conèixer la realitat del que mengen, adquireixen productes de qualitat sense intermediaris que garanteixen un preu just pel productor i pel consumidor i donen suport a projectes socialment justos. Aquests consumidors formen part de cooperatives de consum de productes ecològics.
Les cooperatives no només són un centre on el consumidor pot adquirir productes ecològics, no són una botiga, sinó que van acompanyades del concepte 'consum responsable', afirmen els promotor de la jornada. Aquests col.lectius defugen el consumisme que preval a tots nivells i es defineixen no només com a "consumidors organitzats i compromesos amb una alimentació més sana", també tenen en compte que els aliments que adquireixen vinguin d'una producció agrària sostenible i respectuosa amb el medi ambient, que no comprometi les opcions de les generacions futures.
La primera trobada serà el divendres 18 de setembre, a partir de les 19:30, a l'IMPC (Institut Municipal de Promoció de la Ciutat)
c/Tomàs de Lorenzana, 15. Olot (Davant la Teisa).
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari