Músics britànics en contra de la llei que persegueix les descàrregues il.legals


Una agrupació de diferents col.lectius de músics del Regne Unit, entre els que hi ha Paul MacCartney, Elton John i Damon Albarn (Blur) han protestat per la nova llei anti-pirateria britànica que pretén tallar la connexió d'Internet als usuaris que descarreguin música gravada amb drets d'autor. Els músics consideren que la mesura és un pas enrere "i molt negatiu" i proposa que es busquin noves fórmules més flexibles com el recent acord amb You Tube que interpreta que aquest mitjà també és una eina de promoció musical o bé sistemes en la línia d'SpotifyWe7, que permeten models més flexibles com escoltar música sense haver de descarregar-la a canvi d'un reduïda quota mensual o bé a través de la inclusió d'anuncis.

La coalició d'artistes (FAC), l'Acadèmia Britànica de Compositors i Autors (Basca) i el sindicat de productors de música (MPG) s'han unit per oposar-se a la nova legislació que està preparant el govern britànic que preveu la desconnexió dels usuaris que descarreguin música il.legalment i argumenten que posar-la en pràctica "suposarà mirar enrere, un pas il.logit en plena era digital". La coalició recorda el fracàs per tot el sistema que ha suposat les 30.000 demandes judicials presentades als EUA davant d'una mesura similar.

Les discogràfiques i les associacions de drets d'autor s'han quedat soles defensant un model contra corrent i que ha estat criticat per internautes, operadores i una bona representació de diputats del país.

Ara han parlat els músics britànics i ha estat per apostar per nous models de distribució, més flexibles i acords de llicències com el de Youtube i la ERP per a oferir vídeos músicals, alhora que recorden els informes recents que constaten que els usuaris que més música descarreguen, també són els que més en compren.


Més informació: The Guardian



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article