Per primera vegada en 25 anys baixa el tabaquisme entre les dones


Tres de cada deu catalans de 15 anys i més són fumadors, un 25,5% dels quals consumeix diàriament mentre que els de consum ocasional no arriben al 4%. Avui ha començat la segona onada de la campanya anti tabac que promou el Departament de Salut a la vista dels bons resultats de la iniciada el desembre passat. Sota el lema "El fum és fatal" la campanya pretén sensibilitzar sobre els efectes del fum del tabac i els més de quatre mil components que s'hi troben.

En la primera etapa, a més de sensibilitzar sobre la toxicitat del fum del tabac, amb aquest àmplia acció també es pretenia augmentar el coneixement i la utilització dels recursos assistencials existents per deixar de fumar, com són les consultes als centres de salut i a les farmàcies, les unitats de tabaquisme i, especialment, la línea telefònica d’ajut al fumador de Sanitat Respon (tel. 902 111 444).

Com a resultat directe de la campanya, segons el Departament, 1.806 persones, entre el 9 de desembre 2008 i el 15 de febrer 2009, van trucar a la línia telefònica i 621 van iniciar tractament de deshabituació. Les conclusions també indiquen que la proporció de fumadors disminueix, i ho fa més accentuadament en els homes que en les dones. Malgrat això, per primera vegada en els darrers 25 anys, baixa el tabaquisme en la població femenina.

Salut argumenta que és important que les campanyes de sensibilització es realitzin de forma periòdica, per això, després de la bona valoració de la primera fase de la campanya, se n’ha planificat una segona fase que ha de permetre diversificar i ampliar els mitjans de comunicació emprats, amb un efecte acumulatiu i sinèrgic, ja que es vol aprofitar el record i la sensibilització prèvia amb tots els elements utilitzats anteriorment.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article