Caixa Girona s'afegeix a la fusió de Caixa Sabadell, Manlleu i Terrassa

La directiva destaca el "fort arrelament comarcal" del nou ens que en sorgirà


La direcció de Caixa de Girona ha aprovat avui afegir-se al projecte de fusió que han iniciat Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu. Abans de finals de mes les quatre entitats catalanes compten presentar els seus plans d'integració al Banc d'Espanya per a la seva supervisió. Entre les quatre caixes sumaran uns actius de prop de 35.000 milions d'euros, creant així un nou ens que es convertirà en la vuitena caixa estatal.

El director general de Caixa Girona, Jordi Blanch, ha assenyalat a Europa Press que la decisió ha estat fruit d'una "profunda reflexió" i ha afegit que "formar part d'una caixa d'estalvis més gran i sòlida garanteix continuar fent la nostra tasca en millors condicions, sense perdre la identitat".

En aquest sentit, Blanch ha destacat que "ha pesat molt" el fet que la nova entitat financera "tindrà un fort arrelament comarcal". "Estarà formada per caixes pròximes, de cultura semblant i dimensions semblants", ha afegit.

Actualment, Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu estan negociant aspectes de la fusió com la reestructuració de plantilla. Segons les converses, estan previstes pre-jubilacions d'entre un 10 i un 12% dels treballadors. La fusió també preveu el tancament d'entre un 15 i un 20% de la xarxa d'oficines –unes 150– .

Amb la incorporació de Caixa Girona, la reducció de personal pot superar les 500 persones i el tancament d'oficines les 200, segons fonts de la negociació. Durant l'últim any,  les quatre entitats ja han minvat la seva plantilla en 208 treballadors, segons dades recopilades per Europa Press.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article